RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Який урожай зібрала Україна попри війну і на що його вистачить

У поточному році в Україні загалом планується зібрати близько 80 мільйонів тон зернових і олійних культур, які складають основу вітчизняного експорту.

Про це у розмові з "Апострофом" розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

Читайте: Валюта від продажу зерна осідає за кордоном: розкрито деталі

За його словами, було зібрано 22 мільйони тонн пшениці, майже 6 мільйонів тонн ячменю, до 30 мільйонів тонн кукурудзи. Урожай ріпаку склав 4 мільйони тонн, сої - 4,7, а соняшника - 13 мільйонів тонн.

Для задоволення внутрішніх потреб Україні достатньо близько 20 мільйонів тонн збіжжя. "Ця цифра може протягом року дещо збільшитися, оскільки зараз ми бачимо зростання тваринництва. Проте в будь-якому разі внутрішнє споживання не перевищить 25 мільйонів тонн", - зазначив він, додавши, що для експорту у країни лишається 55-60 мільйонів тонн сільськогосподарської продукції.

Він підкреслив, що по всіх основних культурах Україна отримала врожай, який дозволяє повністю закрити внутрішні потреби.

"Крім названих експортних позицій, вирощено достатню кількість вівса, проса, гороху... Покращилася порівняно з минулим роком ситуація з овочами - цибулею, буряком, морквою тощо", - наголосив Тарас Висоцький.

Докладніше читайте в матеріалі "Апострофа" "Українські біженці змусили європейців купувати гречку, - заступник міністра агрополітики".

  • Вас зацікавить:

Скільки в Україні зібрали зерна у 2023 році: Кабмін озвучив цифру

Може працювати і без Росії: Зеленський висловився про долю "зернового коридору"

Йдеться про мільйони тонн: Шмигаль назвав вартість вкрадених окупантами зернових