RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Хто вкрав гроші НБУ: Гонтарева зробила гучну заяву, назвавши прізвища

Екс-глава Національного банку України Валерія Гонтарєва заявила, що гроші з НБУ вкрали олігархи і банкіри задовго до приходу її команди.

Про це вона сказала агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи затримання її колишнього заступника Олександра Пісарука.

"Замість того, щоб саджати до в'язниць менеджмент і власників збанкрутілих банків, наші правоохоронці заарештували найчеснішу людину і професіонала, якого я тільки знаю!" - заявила Гонтарєва.

Вона нагадала, що за час свого находженія на посаді глави НБУ обсяг виданих кредитів скоротився з 110 до 14 млрд грн.

Гонтарева заявила, що її команда взяла персональні гарантії з ряду бізнесменів, зокрема, з екс-власника банку "Фінанси і Кредит" Костянтина Жеваго і екс-співвласника "Приватбанку" Ігоря Коломойського.

"Вони їх все оскаржили в продажних судах і не повернули жодної копійки державі. А тепер в цьому звинувачують Пісарука - це просто театр абсурду!" - наголосила екс-глава НБУ.

Відомо, що Писарук прийшов в Нацбанк на запрошення Гонтаревої. До приходу в НБУ був головою ради директорів ЗАТ "Інг Банк (Євразія)" (Росія, ING Group), В 2001-2007 роках очолював правління "ІНГ Банк Україна". З червня 2016 року Писарук став старшим експертом МВФ по фінансовому сектору, а з жовтня 2019 року - головою правління "Райффайзен банк Аваль".

Нагадаємо, що детективи НАБУ 11-12 листопада повідомили про підозру Пісаруку, члену ради НБУ Миколі Каленському і екс-директору гендепартамента банківського нагляду НБУ Аллі Шульга в заволодінні коштами стабілізаційного кредиту на 1,2 млрд грн, виданого VAB Банку в жовтні 2014 року.

Як повідомляв "Апостроф", раніше розгорівся гучний скандал через підпал будинку Гонтаревої - винним вона назвала Ігоря Коломойського. Пізніше скандал набрав нових обертів через те, що над підпалом пожартували в "Кварталі 95", заспівавши пісню разом з Національним хором імені Григорія Верьовки.