Валютний ринок

Позитивний і негативний фон: експерти розповіли про ситуацію на валютному ринку

Початок вересня був багатим на події, які торкнулися валютного ринку. На відміну від традиційно поганого для російського рубля серпня, перший місяць осені, хоча і не вважається статистично найкращим місяцем в році, може зміцнити, як "росіянина", так і валюти інших країн, що розвиваються.

Про це, як і про графік курсу валют, повідомляє компанія InstaForex.com.

Китай і США застосували мита до обопільного імпорту: ініціативи ще раз довели, що в торговельній війні країни готові зайти далеко. І це тільки перший етап мит, які негативно впливають і на Штати, і на Піднебесну.

Проте, днями з'явилися надії вважати, що новий раунд переговорів між Пекіном і Вашингтоном пройде у жовтні. Це відразу підбадьорило ринки та інвесторів.

Аналітики також відзначають, що нафта опинилася під тиском конфлікту і даних про уповільнених темпах зростання економіки. Однак в останні дні вона повертається до зростання - по-перше, через непогану статистику в секторі ділової активності в Китаї і по-друге, через дані про можливе банкрутство сланцевих нафтовидобувних компаній в США.

Звіти API і Міненерго США, які останній місяць нерідко показували скорочення запасів на 10 мільйонів барелів за тиждень, в даний момент виходять в нейтральному ключі. На тлі сприятливих новин зі світу геополітики, а також скорочення світових запасів енергоносія, Brent може істотно подорожчати, але поки гарантувати рух цін вгору неможливо.

Так чи інакше, Brent тримається біля позначки вище 60 доларів за "бочку", що підтримує рубль.

В даний момент курси валют країн, що розвиваються знаходяться в прямій залежності від попиту на інвестиційному ринку з підвищеним ризиком. Багато чого буде залежати засідання ФРС в середині місяця, який, цілком можливо, знову знизить процентну ставку.

Що стосується аукціонів ОФЗ, які проводить Мінфін, то попит на облігації не тільки не падає, але і росте - минулого тижня кілька пакетів облігацій було продано швидко, а попит перевищив пропозицію в 5-7 разів.

Зростаючий долар на початку тижня перейшов в стадію корекції, і валюти кошика EM додали від 0,8 до 2% проти "зеленого".