RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Фiнанси

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Газпрому" "світить" трильйонний збиток: як Путін залишив Росію за бортом цивілізації

Акції технологічних компаній потужно зростають на біржових торгах, тоді як російський "Газпром", який донедавна був геополітичною зброєю Кремля, зазнає збитків та занепадає.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Читайте також: Є план Б: Шмигаль розповів, що буде з українською ГТС після припинення транзиту газу з Росії

Підвищений інтерес до акцій технологічних компаній свідчить про те, що світ ставить на подальший розвиток високих технологій, зокрема в галузі штучного інтелекту (ШІ).

Однак цей процес навряд чи торкнеться Росії, яка сама не спромоглась розвинути необхідні їй технології, а закупати їх на Заході, як це було до вторгнення в Україну, заважають санкції.

Зокрема це зачіпає "оборонну" промисловість країни-агресорки, продукція якої в абсолютній більшості залежить від "розумних" деталей, вироблених на Заході.

Так, російський диктатор Володимир Путін у своєму посланні до Федеральних Зборів 29 лютого заявив, що новітній ракетний комплекс "Сармат" вже поставляється в російські війська, проте не "уточнив", що через брак закордонних компонентів виникли серйозні проблеми з виробництвом ракет до нього.

Через санкції та власну дурість доходи РФ від продажу вуглеводнів скорочуються. В першу чергу це стосується "Газпрому", збитки якого до 2025 року можуть скласти до 1 трильйона рублів. А це своєю чергою означає, що найближчим часом Кремлю не вистачатиме грошей не тільки на пенсії та зарплати бюджетників, а й на зброю, яка використовується у війні проти України.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Штучний інтелект проти російських вуглеводнів: за ким майбутнє

  • Вас також може зацікавити:

"Тихі гавані" для бізнесу росіян: чому В'єтнам та Індонезія не стануть для них "запасними аеродромами"

"Чорні лебеді" для російської економіки: як Китай, ОАЕ і Туреччина встромили ніж у спину Путіну

Знову "все за планом"? Росію виключили зі ще однієї міжнародної організації