Енергетика

Угорщина знайшла причину залишитися на російській нафтовій голці

Між Євросоюзом, Угорщиною та Словаччиною існує напруженість через залежність від російської нафти. Однак відмінності у підходах до ембарго на російські енергоносії не мають нічого спільного з емоціями, політичними симпатіями чи ворожістю.

Про це Золтан Ковач, речник прем'єра Угорщини Віктора Орбана заявив телеканалу CNN.

"Досі ми не отримали великої допомоги від Європейського Союзу, окрім енергетичного терміналу в Хорватії. Таким чином, просто ні ресурси, ні потужності, ні альтернативні ресурси не доступні для Угорщини на даний момент і в найближчому майбутньому", - додав він.

За його словами, на Угорщину чинили жорсткий тиск із вимогою використати енергетичні альтернативи російським енергоресурсам.

"Угорщина - країна, яка не має виходу до моря. Ми успадкували односторонню залежність від Росії після падіння комунізму" , - запевняє Ковач.

Чиновник також спростував повідомлення про те, що Орбан дослухається президента РФ Володимира Путіна і був заздалегідь попереджений про вторгнення в Україну. Угорщина "отримувала інформацію та розвіддані з тією ж швидкістю і водночас, що й інші союзники щодо НАТО", запевнив він.

Нагадаємо, депутат Європарламенту від Литви Пятрас Ауштрявічюс в ефірі Апостроф TV назвав величезною стратегічною помилкою небажання Угорщини позбутися енергетичної залежності від Росії.