RU  UA

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Макроекономіка

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

НБУ зробив тривожну заяву щодо чергового траншу МВФ

У Національному банку вважають, що якщо Україна не отримає наступний транш від Міжнародного валютного фонду до липня, то програма співпраці, ймовірно, припиниться.

Про це повідомив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб в інтерв'ю Українським Новинам.

Раніше Національний банк прогнозував отримання двох траншів від МВФ в першому і третьому кварталі 2018 року на загальну суму 3,5 млрд доларів.

Однак через уповільнення проведення реформ транш, швидше за все, буде перенесений на 2-й квартал.

"Зараз ми заново оцінюємо, наскільки це ймовірно. Але чисто технічно, перший квартал уже не виглядає реальним. Більш реалістично виглядає вже отримання траншу в 2-му кварталі. Коли ми отримаємо транш, в першому чи другому кварталі, значення для інфляції особливого немає. Важливіший сам факт продовження співпраці ", - повідомив Сологуб.

Заступник голови НБУ впевнений: відсутність рішення по траншу МВФ до кінця другого кварталу (кінця червня) свідчитиме про те, що поточна програма EFF з високою ймовірністю вже не відновиться.

"Якщо теоретично український уряд за 2 місяці до виборів захоче прийняти купу непопулярних реформ, то він гроші отримає. Але питання в тому, що ймовірність цього низька", - відповів чиновник на питання про те, чи виділяє МВФ кредити країнам, в яких мають відбутися вибори.

Нагадаємо, у Порошенка зізналися, що не так у вимогах МВФ.

Детальніше про загрозу втрати Україною грошей МВФ читайте в матеріалі "Апострофа" П'ять вимог до України: заради чого у Порошенка поставили під загрозу найважливіший кредит