Макроекономіка

Українці активно скуповують польську нерухомість: названо причину

У зв'язку з високими стандартами і низькими цінами на нерухомість в Польщі її все більше купують іноземці, насамперед українці.

Про це повідомляє Радіо Польща.

За даними Міністерства внутрішніх справ Польщі, в минулому році іноземці придбали 7043 квартир загальною площею 426 200 кв. м. За оцінками порталу RynekPierwotny.pl, це на 43% більше за кількістю і на 40% більше за площею, ніж двома роками раніше.

Експерти кажуть, що це результат поліпшенням економічної ситуації в країні.

Згідно зі звітом компанії Deloitte за 2018, польська нерухомість - одна з найдешевших в Європі. Незважаючи на невисоку ціну, якість не поступається західній. Тому вона приваблива для іноземців як з точки зору інвестицій, так і в якості місця для життя.

Починаючи з 2016 року активні на польському ринку нерухомості громадяни України, які в минулому році придбали 110 000 кв. м, що більш ніж в два рази перевищує показник 2017 роки (дані RynekPerwotny.pl, липень 2019). За українцями йдуть громадяни Німеччини, які купили в Польщі: 64 000 кв. м. Але німці купували, в основному, приміщення в оренду і офіси. Охоче польську нерухомість купують британці, білоруси і французи.

За даними українського консульства в Польщі, кількість трудових мігрантів з України з 2014 року зросла в п'ять разів: з 300 тисяч до приблизно 1,5 мільйона.

Як повідомляв "Апостроф", друга глави ОПУ викрили в "схемах" з елітною нерухомістю в Києві.