RU  UA

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Промисловість

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Росія і ще кілька країн зробили приємний сюрприз компанії Пінчука

Євразійська економічна комісія (ЄЕК) тимчасово зупинила дію антидемпінгових мит на українські сталеві суцільнокатані колеса в розмірі 34,22%.

Про це йдеться в повідомленні на сайті комісії.

Згідно з доповіддю ЄЕК, збиток державам - членам ЄАВТ від антидемпінгових заходів проти українських коліс більше, ніж імовірна загроза від їх імпорту. Рішення комісії набуде чинності через 30 днів після опублікування і буде діяти до 1 червня 2020 року.

ЄЕК призупинила дію антидемпінгових мит через розпочатого повторного розслідування, ініційованого Департаментом захисту внутрішнього ринку ЄЕК з 13 червня.

Розслідування було розпочато з ініціативи ВАТ БелАЗ і національної залізничної компанії НК "Казакстан Темір Жоли". На ринку спостерігається дефіцит ж / д коліс, який не можна заповнити імпортом з третіх країн і за рахунок наявних виробничих потужностей.

За прогнозом ЄЕК, в 2019 році трьом країнам знадобиться 1,7 млн шт суцільнокатаних коліс, в тому числі 1, 5 млн шт. потрібні Росії, 70 тис. шт. - Білорусі та 136 тис. Шт. - Казахстану.

За даними ЄЕК, частка імпорту суцільнокатаних коліс в загальному обсязі їх споживання на території ЄАЕС склала в січні-березні 11,7% в порівнянні з 18,4% роком раніше. При цьому частка імпорту коліс з України склала 11,5% в порівнянні з 18,4% в першому кварталі 2018 року.

Діюча антидемпінгове мито було встановлено еше в 2016 році.

Основним постачальником коліс в країни ЄЕК є компанія Інтерпайп бізнесмена Віктора Пінчука. За даними ЄЕК, на нього припадає понад 90% імпорту залізничних коліс в країни ЄАЕС.

Як повідомляв "Апостроф", президент України Володимир Зеленський таємно зустрічався з відомим українським олігархом Віктором Пінчуком.