RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Регуляторна політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Названо причини падіння гривні на початку червня

Головними факторами, що стоять за зниженням обмінного курсу гривні в кінці минулого - початку поточного місяця, стали внутрішній запит на корекцію і девальвацію, а також заява українського олігарха Ігоря Коломойського про "корисність" дефолту.

Таку думку "Апостроф" висловили експерти українського валютного ринку.

Так, за оцінками старшого аналітика групи компаній Forex Club Андрія Шевчишина, це інтерв'ю запустило "механізм зворотного руху".

"Курс почав стрімко йти вгору, в тому числі, під впливом спекулянтів і скептично налаштованих нерезидентів", - вважає Шевчишин.

Зворотний ефект мала заява президента Володимира Зеленського в Брюсселі про збереження зовнішньополітичного курсу України на ЄС і НАТО і безпідставність побоювань оголошення України дефолту.

У свою чергу головний експерт ради НБУ Віталій Шапран сказав, що в кінці травня - початку червня курс долара виріс, "перш за все, через розмови про дефолт". Ще однією причиною напруженості на валютному ринку стали повідомлення про "перенесення МВФ рішення про черговий транш для України на післявиборчий період", зазначив експерт.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - Доларові гойдалки: що буде з курсом гривні до кінця літа.