RU  UA

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Налоги

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

"Сигаретний" скандал в Україні: ще одна велика компанія зробила заяву

Компанія JTI Україна подала заяву в Держфіскальну службу з проханням повернути акцизний податок сумою в 350 мільйонів гривень через прийняття законопроекту №1049 у Верховній Раді, який має збільшить торгівельну маржу на продаж тютюнових виробів.

Про це пише "Економічна правда".

Відзначається, що компанії довелося знизити виробництво продукції через нову торгівельну націнку на цигарки.

"Ми на 73% знизили виробництво в другій половині жовтня в порівнянні з планами. Ми відкликаємо 350 млн грн сплаченого акцизу за прийняття Верховною Радою законопроекту про встановлення фіксованої торгової маржі на сигарети", - сказав директор з корпоративних питань і комунікацій Гінтаутас Діргела.

Верховна Рада прийняла в цілому законопроект №1049 "Про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" 4 жовтня. У проект було внесено поправку, яка встановлює торгову націнку (маржу) на продаж сигарет в 7 і 13% від максимальної роздрібної ціни. Виробники після цього попередили про підвищення вартості сигарет в середньому на 14 гривень.

Як повідомляв "Апостроф", раніше British American Tobacco зупинила виробництво тютюнової продукції на заводі "В.А.Т.-Прилуки" в Чернігівській області.