RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Відпочити і перезавантажитись: десять найзатишніших місць під Києвом

Влітку, навіть попри війну в Україні, мешканці намагаються вирватися з повсякденних зобов'язань хоч на трохи та відпочити на природі, де тихо та затишно.

"Апостроф" зібрав десять мальовничих місць під Києвом для спокійного відпочинку.

Читайте також: Туризм в Україні під час війни: де можна і не можна ходити в ліс та відпочивати біля води

Витачів Обухівського району (67 км на південь від Києва)

Це одне з найдавніших поселень Полянського князівства та Київської Русі, де був річковий порт. З пагорбів урочища Городище, що на правому березі Дніпра біля села Витачів, видно мальовничий краєвид на річку, острови та протилежний берег. Продукти на пікнік краще взяти с собою, як і спрей від комах.

"Добропарк" Макарівського району (44 км від Києва)

Це велетенський парк на 300 га, де цвітуть різні квіти, залежно від сезону. Після деокупації у 2022 році парк відновили. З 15 червня до кінця липня там цвіте лаванда, а також облаштовано 20 фотозон з тематичним реквізитом та фудкортами. Крім того, у парку можна знайти для дітей атракціони, а також басейн та глемпінг.

Парк "XII Місяців" Вишгородського району (33 км від Києва, с. Демидів)

Тут зібрано близько 300 екзотичних тварин. У зоопарку розташована копія німецького замку Нойшванштайн, який можна побачити на заставці відомої голлівудської кінокомпанії Walt Disney Productions. Зоопарк довго відновлювався після окупації росіянами, але наразі вже відкритий для відвідувачів. У замку є ресторан, а на території парку - дитячі локації та піратський корабель.

Парк "Київська Русь" Обухівського району (55 км від Києва, с. Копачів)

Цей парк - наукова реконструкція Київського дитинця - центральної кріпленої частини міста, яким він був у X ст. за князя Володимира. На території "Київської Русі" є оборонна стіна "Заборала", терем Ярослава Мудрого, дерев'яна Василівська церква X ст, декілька музеїв та рідкісні породисті коні. З початку повномасштабного російського вторгнення кухня у парку закрита, але гості можуть приїжджати зі своєю їжею на пікніки.

Село Трипілля Обухівського району (45 км від Києва, правий берег Дніпра)

У селі є "місце сили" — Дівич-Гора, на вершині якої у давнину було святилище язичницької богині. Науковці також виявили городище та могильник зарубинецької культури ІІ ст. до н. е. та слов'янське капище VI ст. н. е. У Трипіллі можна знайти археологічний музей трипільської культури зі знахідками, що доводять існування "стародавніх українців". З гори відкривається дуже гарний краєвид на Дніпро. На березі річки можна перекусити у "Рибачку Трипілля".

Аутлет-містечко "Мануфактура", Обухівське шосе (25 км від Києва, с. Ходосіївка)

Це місто-магазин у стилі голландського села. Там також є багато затишних кафе та ресторанів, дитячий розважальний центр з ігровими майданчиками та лего-кімнатами.

Сімейний екопарк "Ясногородка" Макарівського району (40 км від Києва, с. Ясногородка)

Сюди їздять подивитись на найбільшу в Україні страусину ферму. Під час військових дій багато страусів загинули. Зараз ферма знову працює. Крім страусів, у парку є контактний зоопарк з оленями, шотландськими коровами та буйволами, а також парк розваг "Яснограй", концептуальний ресторан з яйцями страуса, дегустація вин та магазини з екопродуктами.

Ландшафтний парк у Буках Сквирського району (115 км від Києва, с. Буки)

Ландшафтний парк розташований на березі річки Роставиця. На його території можна знайти: демонтований фонтан "Рулетка" з Майдану Незалежності, старовинна церква Святого Євгена, дзвіниця Данила, багато пам'ятників та скульптур, міні-зоопарк, галявина з фігурками героїв із казок, катамарани, ресторан та мініготель.

Кінний клуб "Соломахине Ранчо" Вишгородського району (45 км від Києва, с. Литвинівка)

Це затишне ранчо серед паркової зони, де, звісно, велика кількість коней та поні, на яких можна кататися серед мальовничої природи. На ранчо є мангал та альтанки, але краще їжу брати із собою.

Ландшафтний парк "Васильківські Карпати" Обухівського району (40 км від Києва)

"Українська Ісландія" славиться великою кількістю глибоких ярів. Це був південний кордон Київського князівства. Тут можна подивитися на скіфські вали Великого Ходосівського городища, унікальну церкву зразка XVIII століття, неймовірну природу та влаштувати пікнік. Їжу варто брати з собою.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що де в Києві можна відпочити на природі і посмажити шашлики.

  • Вас також може зацікавити:

Відпустка під час війни: де бюджетно та безпечно відпочити в Україні

Де в Києві сховатися від спеки: кращі місця для відпочинку

Куди поїхати відпочити недалеко від Києва: вісім місць, про які ви не знали