RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Ткаченко мовчить: в Києві знищили унікальну мозаїку, присвячену пожежникам, фото

У Києві в інтер'єрі колишнього павільйону протипожежної безпеки на ВДНГ невідомі розбили молотками мозаїку, яка була присвячена пожежникам.

Про це написав києвознавець, захисник модерністської спадщини Дмитро Соловйов у соцмережі Facebook.

Читайте також: "Герої без зброї": фото нового яскравого муралу у Києві

"В пожежній частині ВДНГ варварськи знищили унікальну мозаїку. Головне управління ДСНС України у м.Києві, ДСНС України, ВДНГ ваші коментарі? Черговий злочин проти української культури скоїли в Києві - і не ворог, а свої", - зазначив києвознавець.

За його словами, мозаїка возвеличувала героїзм пожежників, які щоденно ризикують своїм життям, рятуючи життя інших. Актуальність цей мотив отримав після початку війни.

Композиція вражала динамічністю, де полум’я немов зривається з панно, постаті рятувальників приборкують стихію, рятуючи дитину. Зараз багатомісячна праця українського художника розбита за лічені хвилини молотками. Дорогий та рідкісний витвір мистецтва перетворили на купу сміття.

Він наголосив, що мозаїку необхідно відтворити та звернувся до Міністерства культури та інформаційної політики з риторичним запитанням щодо обліку всіх мозаїк країни.

"Я вже неодноразово звертався до вас з цією пропозицією, але все упирається в ігнор Олександра Ткаченка", - додав Дмитро Соловйов.

Нагадаємо, у Києві на одній із вулиць з'явився довгий патріотичний мурал. Вуличні художники вирішили прикрасити довгу огорожу.

  • Вас також може зацікавити:

В Ужгороді з'явився мурал із псом Патроном - зображення чотирилапого сапера прикрашає стадіон

Україну ворогові не розірвати: з'явилися фото нового яскравого муралу у Києві

"Героям Слава": в Одесі з'явився мурал на честь розстріляного окупантами полоненого