RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

"Таксі" чекають пасажирів: як виглядав залізничний вокзал у Києві в 1930-х роках, фото

У 1930-х роках, в період значних суспільних та економічних змін, залізничний вокзал у Києві виступав не лише як вузлова точка міжміських і міжнародних сполучень, а й як символ нової епохи. Саме тому біля вокзалу часто можна було побачити ряди кінних таксі, котрі вишукували новоприбулих гостей столиці.

Фотографією тогочасного вокзалу поділились в групі "Клуб Корінного Киянина".

Читайте також: Хрещатик, ботсад та вокзал: цікаві фото Києва у 1960-х роках

Тогочасний столичний вокзал, сьогодні відомий як Центральний залізничний вокзал Києва, в 1930-ті роки був менш людним, проте вже тоді пропонував послуги сучасного, як на ту епоху, "таксі".

Вокзал слугував його важливим транспортним вузлом, перед входом у цю масивну будівлю можна було побачити доволі незвичайну картину – "таксі" з конями. Такі вози, запряжені кіньми, були звичним і найпоширенішим способом пересування по місту для тих, хто прибував здалеку чи поспішав до вокзалу.

Вони чекали своїх пасажирів у будь-яку погоду, готові в будь-який момент відправитися в дорогу. Візники, вбрані в специфічний одяг того часу, з нетерпінням вишукували нових клієнтів, а кінні упряжі створювали особливе звучання міста.

Центральний залізничний вокзал Києва був збудований у 1868 р. Він зазнав численних реставрацій, проте останнє масштабне оновлення відбулось у 2001 р., тоді та було збудовано Південний вокзал як розвантаження Центрального.

Київський залізничний вокзал, як живий організм, відчував на собі всі соціальні та культурні трансформації того часу, стаючи свідком і учасником важливих історичних подій. Тому вже сьогодні він перетворився на справжню пасажирську магістраль для тисячного потоку людей. А тогочасні кінні таксі замінили численні автомобілі, пасажирські буси та місткі автобуси, котрі постійно чатують біля вокзалу.

Нагадаємо, раніше ми показували, як змінилася столична залізниця у 1950-1960-х роках.

  • Вас також може зацікавити:

Хрещатик, Золоті ворота і Інститут благородних дівиць: архівні фото Києва у 1880-х роках

Оповитий недоброю славою: у Києві руйнується недобудований Будинок культури, фото

Унікальні розписи залишилися тільки на фото: як виглядав Успенський собор в Києві в день підриву, фото