RU  UA

Неділя, 22 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05

Новини

21 вересня

20 вересня

Всі новини

В Укргідроенерго відповіли, чи є загроза прориву дамби на Київській ГЕС

У ПрАТ "Укргідроенерго" запевняють, що загрози прориву дамби Київської гідроелектростанції після російської ракетної атаки 26 серпня немає.

Про це заявив гендиректор Укргідроенерго Ігор Сирота під час телемарафону "Єдині новини".

За його словами, нині триває розбір завалів після ракетного удару, вчиненого кілька днів тому. Фахівці ще мають оцінити всі технічні наслідки атаки.

"На сьогодні іде розбір завалів після ракетного удару. Ми ще не до кінця можемо оцінити всі технічні наслідки, що ми втратили і скільки часу потрібно для відновлення. Але загрози підтоплення чи прориву дамби для Київської ГЕС точно немає", - повідомив посадовець.

Також уточнив, що жоден зі співробітників ГЕС під час атаки не постраждав.

Він нагадав, що з початку повномасштабної війни Росія більш ніж 130 разів била по гідрогенерації. Було пошкоджено електростанції Укргідроенерго, Каховська ГЕС втрачена, не функціонує ДніпроГЕС.

Частка втрачених генеруючих потужностей Укргідроенерго сягає 40%, проте продовжує балансувати енергосистему в силу можливостей.

Нагадаємо, раніше журналіст Віталій Портников заявив, що масштабний обстріл України за допомогою ракет і дронів 26 серпня вкладається у стратегію РФ щодо виведення з ладу української енергетики, оскільки однією з основних цілей обстрілу була Київська ГЕС.