RU  UA

Понеділок, 16 вересня
  • НБУ:USD 40.95
  • НБУ:EUR 45.25
НБУ:USD  40.95

Новини

16 вересня

15 вересня

Всі новини

Очільник театру Франка розкритикував пам’ятник Гоголю на Андріївському узвозі

Художній керівник Національного театру імені Івана Франка Євген Нищук розкритикував встановлений пам’ятник російському письменнику українського походження Миколі Гоголю на Андріївському узвозі у Києві.

Свою думку з цього приводу народний артист, ексміністр культури висловив в інтерв'ю "Апострофу".

Так, очільник театру Франка прокоментував факт того, що на узвозі пам’ятник російському письменнику Михайлу Булгакову заклали мішками, а пам’ятник Гоголю досі стоїть.

Він зауважив, що пам'ятник встановили за меценатські кошти. Однак, вважає, що необхідно ретельно слідкувати за наданням дозволів за встановленням пам'ятників у центрі міста.

"Пам’ятник Гоголю зроблений, м’яко кажучи, без дотримання скульпторського смаку. І надалі потрібно дуже ретельно підходити до дозволів на такі архітектурні форми, на те, що з’являється щось нове. Навіть якщо це робиться меценатськими коштами, то ніхто не може собі в центрі міcта будувати що завгодно", - пояснив Нищук.

Нагадаємо, раніше колишній голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В’ятрович розкритикував українізацію радянських монументів. Він вважає, що це є самообманом, який не має нічого спільного від справжнього відмежування від тоталітарного культу.