Місто

Рейдерство в столичному ЖК: під виглядом ОСББ до комплексу хочуть завести компанію ексдепутатки - ЗМІ

Колишня депутатка Київради Ірина Косіченко заявила про спробу захоплення майна елітного столичного ЖК. У забудовника переконують: відбувається "законодавчо обумовлена процедура вибору керуючої компанії", повідомляють "Подробности".

3 вересня ексдепутатка КМР Ірина Косіченко заявила про нібито спробу рейдерського захоплення житлового комплексу.

За її словами, "у грудні минулого року за допомогою реєстратора відбулася зміна власника управляючої компанії через якийсь договір боргу, після чого якість послуг стрімко погіршилась, а у комплексі почали проводити "псевдозбори" без участі власників нерухомості".

Своєю чергою, ТОВ "Комфортна оселя" оприлюднила звернення гендиректорки групи Seven Hills Наталії Дівєєвої, де пояснюються юридичні причини зміни керуючої компанії: "перше - вимога закону; друге - грубі порушення закону і регулятивних норм попереднім менеджментом, які створили ризики для подальшої діяльності компанії та її ліцензій".

Ірина Косіченко входила до Постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку. У 2019 вона стала однією з фігурантів розслідування "Наших грошей", яке стосувалось незаконних реєстраційних дій щодо низки активів – зокрема, нерухомості на вул. Десятинній.

"І, як повідомляють інсайдери, саме колишня депутатка та її оточення мають певні бізнес-інтереси у житловому комплексі "Park Avenue VIP". Зокрема, використовуючи галас у ЗМІ як димову завісу, намагаються ввести туди власну управляючу компанію. Саме це нібито й послугувало справжньою причиною нечуваної медійної активності пані Ірини. Адже "ціна питання" чимала – за власною оцінкою пані Ірини, сума платежів за комплексом сягає понад 60 млн грн на рік", - пише видання.

"Посібницею ексдепутатки у боротьбі з управляючою компанією є Вікторія Пташник… Пані Вікторія – громадська діячка та адвокат Адвокатського бюро "Мамуня Ай Пі", член ради комітету з конкуренційного права Асоціації правників України та громради при Антимонопольному комітеті України, заступниця голови Комітету з недобросовісної конкуренції Громадської ради при АМКУ та координаторка групи "Закон і порядок" громадської платформи "Нова країна", - пише ЗМІ.

За словами директора аналітичного центру "Призма", фахівця з інвестицій Віктора Медведя, ситуація, що склалась довкола житлового комплексу, "нагадує корпоративний конфлікт", додають журналісти видання "Подробности".