Місто

Виселення товариства охорони пам'яток історії та культури може бути помстою Ткаченка за захист Гостинного двору - Анатолій Фролов

Мінкульт виселяє Українське Товариство Охорони Пам’яток історії та культури (УТОПІК) з приміщення у Києво-Печерській лаврі. Члени товариства звинувачують міністра культури Ткаченка у помсті за їхню боротьбу за повернення киянам Гостинного двору.

Про це стало відомо з ефіру телеканалу Київ 24.

21 квітня будівлю в якій працювало товариство УТОПІК повернули в державну власність. Йдеться про 19-й корпус Києво-Печерської Лаври. В УТОПІКу зазначають – про підготовку такого рішення їх не попереджали і жодного приміщення на заміну не запропонували.

"Нас здивувала стаття міністра культури в якій повна дезінформація про те, що товариство там знаходится незаконно. В цьому приміщенні товариство знаходиться 27 років. В 2015 році відбувся суд, який довів що ми знаходимось там законно. Вищий господарський суд підтвердив законність нашого знаходження там", - зазначає заступниця голови УТОПІК Марина Бур’янова.

За словами Анатолія Фролова – голови Київського осередку УТОПІК, виселення товариства зі стін Києво-Печерської лаври, - це помста за боротьбу зі збереження історичної та культурної спадщини столиці.

"Ткаченко - він рейдер відомий. Ми знаємо про Одеську кіностудію, яку він забрав разом з Вавришем. Але він дізнався, що ми плануємо багато різних речей по охороні спадщини. Ми плануємо повернути киянам Гостинний двір і багато інших об'єктів. Але головне – у нас є історико-архітектурний опорний план, який Ткаченко незаконно прийняв. Ми будемо подавати в суд і він це знає, ми будемо відміняти його", - наголосив голова Київського осередку УТОПІК.