Події

​Буча стала новою Сребреницею: з'явились фото військових злочинів рашистів

З'явилися моторошні фотографії-докази військових злочинів російських окупантів проти мирного населення на Житомирській трасі, що в районі Бучі Київської області.

Відповідні кадри з тілами мирних жителів, які рятувалися від терору окупантів, розмістив на каналі в Telegram журналіст Ігор Захаренко

Це місце тепер більше нагадує Сребреницю, яка під час громадянської війни у Боснії та Герцеговині 1992-1995 років стала місцем безпрецедентної різанини 13—22 липня 1995 року, визнаної злочином геноциду.

Тоді влітку 1992 року розпочалася трирічна облога Сребрениці, а обложений боснійський анклав мав захищати нідерландський батальйон сил охорони ООН – UNPROFOR. 9 липня 1995 року війська боснійських сербів під керівництвом генерала Младича почали брати Сребреницю нападом, проте нідерландський батальйон UNPROFOR не вжив жодних оборонних заходів, через що мирні жителі опинилися в руках сербів. Городян і біженців тоді вигнали, а днями пізніше неподалік міста сербські війська з помсти вбили понад 7 тисяч мусульманських чоловіків і хлопчиків.

Нагадаємо, до звільненої Бучі доставлено гуманітарну допомогу, триває евакуація з Гостомеля.