RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Фінансував "ДНР", сидячи у Києві: затримано власника мережі ломбардів

У Києві правоохоронні органи затримали донеччанина за підозрою у фінансуванні діяльності бойовиків т.зв. "ДНР" за допомогою ломбардів.

Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

Слідство встановило, що підозрюваний виїхав із Донецька до Києва після подій 2014 року - перебуваючи у столиці, він продовжив вести свій бізнес на тимчасово окупованій території.

Читайте також: Навів російські ракети на лікарню: у Лимані зловили колаборанта

Зловмисник вирішив не закривати мережу ломбардів на тимчасово окупованій території, а навпаки – підтримував та розширював цей бізнес. Він перереєстрував ломбарди за російським законодавством та відкрив рахунки у підконтрольному місцевому банку терористам.

Його мати, громадянка Росії, отримала корпоративні права на ломбард, а його дружина надавала кредити місцевому населенню під заставу майна, скуповувала золото та дорогоцінні вироби. Вона офіційно їх не враховувала, але "поповнювала касу" так званого "казначейства ДНР".

У період із 2015 по 2018 роки компанія "горе-підприємців" сплатила податки та збори на суму понад 10 млн грн до бюджету терористів "ДНР".

Наразі затриманому загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а також заборона займатися підприємницькою діяльністю на три роки. Це передбачено ч. 2 ст. 258-2 КК України (Дії, вчинені з метою фінансового забезпечення терористичної організації за попередньою змовою осіб).

Раніше ми писали, що СБУ затримала двох зрадників в Херсонській області.