RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Заборона на в'їзд В'ятровичу: в Польщі пояснили, навіщо це владі країни

Польський журналіст Павло Боболович заявив, що слова міністра закордонних справ Польщі Вітольда Ващиковського про можливість заборони в'їзду до Польщі українським чиновникам, які представляють УІНП, зокрема, директору Інституту національної пам'яті України Володимиру В'ятровичу, це боротьба за частину радикально налаштованого електорату і фракційної боротьби всередині правлячої партії.

Про це він розповів "Апострофу".

"Міністр (Вітольд Ващиковський - прим. "Апострофа") зробив цю заяву в момент, коли активно обговорювалася можливість реконструкції уряду, а сам він є міністром, який, як кажуть, може втратити крісло. Розігрування карти захисту польської пам'яті зміцнює його позицію як політика, який будь-яким способом захищає польські національні інтереси, стоїть на сторожі гідності народу, що для поляків, як і останнім часом для українців, є чутливою темою", - розповів Павло Боболович.

"На жаль, цей факт свідчить про те, що польська зовнішня політика щодо України в сфері історичної пам'яті зазнала поразки і загнала польську владу в глухий кут", - додав журналіст.

Відзначимо, то, що Володимир В'ятрович потрапив в список персон нон-грата в Польщі, повідомило видання Dziennik з посиланням на свої джерела.

У той же час, як заявив посол України в Польщі Андрій Дещиця, офіційного підтвердження заборони голові Інституту національної пам'яті України Володимиру В'ятровичу на в'їзд до Польщі поки немає.

Нагадаємо, напередодні Володимир В'ятрович прокоментував "Апострофу" можливу заборону на в'їзд.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Все дуже просто: В'ятрович зробив заяву щодо скандалу з Польщею".

Читайте також: "Є лише одне рішення: що думають в Польщі про скандал з Україною".