У ГПУ спробували виправдатися з приводу скандалу навколо спецконфіскації грошей Януковича

Генпрокуратура не підтверджує і не спростовує автентичність тексту вироку Краматорського районного суду щодо виводу з України 1,5 млрд дол оточенням екс-президента Віктора Януковича.

Про це повідомив заступник генпрокурора Євген Єнін, передає "Українська правда".

"Зараз ми не можемо ні підтвердити, ні спростувати той документ, який був оприлюднений в ході розслідування Al Jazeera. Звертаю вашу увагу, що оприлюднений документ не містить ні підписів, ні печатки, ні унікального судового номери", - зазначив Єнін, додавши, що аналіз достовірності документа здійснюється компетентними органами.

Також він заявив, що слідство володіє великим обсягом інформації, але не може опублікувати ці дані.

"Для притягнення до відповідальності хоча б топових архітекторів зазначених схем потрібно час. Нашому слідству відомо набагато більше, але на сьогоднішній день в інтересах слідства ми не можемо розповісти все це зараз, в онлайн-режимі. Тяжкі злочини не розкриваються в режимі онлайн", - говорить заступник генпрокурора.

Євген Єнін пояснив, чому даний судовий вирок був засекречений:

"Ми прийняли рішення про засекречування цього вироку зовсім не для того, щоб прикрити будь-яких посадових осіб чи комерційні структури, їх там сотні. Ми мотивували своє рішення тим, що стосовно переважної більшості цих структур тривають активні слідчі дії. У тому числі в іноземних юрисдикціях з допомогою каналів міжнародної правової допомоги".

Як повідомляв "Апостроф", журналіст Денис Казанський звернув увагу на неспівпадіння у справі про спецконфіскації грошей Януковича.