RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Випивав з Захарченком і Плотницьким: зроблено гучну заяву про зв'язки Рубана з ватажками ДНР-ЛНР

Затриманий СБУ глава Центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан мав неформальні відносини з ватажками так званих "ДНР" і "ЛНР", зокрема, розпивав з ними алкогольні напої.

Про це "Апострофу" заявив волонтер, координатор проекту "Стоп терор" Семен Кабакаєв.

"Володимир Рубан був представлений суспільству як генерал, але його дуже швидко розкусили й усунули від справ. Тобто під кінець 2014 року він вже не мав ніякої змоги вести перемовини від держави Україна. Але до 2018 року він контактував з окупованими територіями – Ігорем Плотницьким, Олександром Захарченком та іншими людьми, які були дотичні до обміну полоненими. Оскільки я займаюся питаннями безпеки, то знаю, що коли Володимир Рубан їздив на окуповані території, там він випивав з цими ватажками псевдореспублік, велися якісь неформальні стосунки, як з друзями, можна сказати", - сказав волонтер.

В контексті затримання Рубана при перевезенні зі зброєю Кабакаєв зазначив, що той діяв не сам.

"Що буде з Володимиром Рубаном, покаже слідство, але те, що він є однією з креатур російських спецслужб, з якими співпрацює Медведчук, зрозуміло на 100%. Ми також повинні розуміти, що він діяв не один. Це ціле угруповання, яке працює в Україні, тут є виконавці, політики на кшталт Надії Савченко (розмова відбулася до того, як генпрокурор Юрій Луценко звинуватив Савченко у підготовці теракту у Верховній Раді, - "Апостроф"), яка теж входить в пул до Медведчука. І невідомо, які ще акції вони запланували, окрім тих терактів, про які відзвітувала СБУ", - вважає координатор проекту "Стоп терор".

Також він заявив, що в Україні в кожній області є ті чи інші представники Росії.

"Через таких людей, як Рубан, Медведчук, Савченко, Королевська, ще частину "Опозиційного блоку", який залишився після Януковича, ці люди впливають і на бізнес, і на політичну ситуацію, і на громадянське суспільство. При кожному міністерстві є так звані громадські ради, й, за результатами нашого моніторингу, майже у всіх цих радах є люди Королевської або Медведчука. Ще одна з дотичних організацій – матерів та дружин бійців АТО, яка курується Надією Курамшиною, яка теж є креатурою Віктора Медведчука. Тому висновки потрібно робити самим і розуміти, хто є ці люди, на кого вони працюють і як хочуть дестабілізувати ситуацію в Україні", - підкреслив волонтер.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Війну на Донбасі можна підпалити протягом години, рішення приймаються не тільки в Кремлі - відомий волонтер