RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

На Заході пояснили, як протистояти Росії, і вказали на важливі моменти

На сьогоднішній день Російська Федерація досить ефективно використовує слабкості західних демократій проти них, і протистояння Москві є великим викликом.

Про це в бліц-інтерв'ю "Апострофу" заявив надзвичайний і повноважний посол Канади в Україні Роман Ващук.

"...Ми не хочемо ставати Росією для того, щоб побороти Росію. Мені здається, відкрите суспільство може протистояти закритому. Досвід, скажімо, Другої світової війни щодо західних демократій демонструє, що це можливо. Нацисти виступали з доктриною, що західні країни згнили, нічого не можуть і повністю розколоті, але ті змогли мобілізуватися і докласти зусиль до перемоги ", - сказав він.

За словами Ващука, демократії здатні себе захистити, але це вимагає більшої напруги, більшої координації, великих зусиль, щоб дискутувати, але не пересваритися до смерті між собою, ніж в авторитарному суспільстві.

"Для цього потрібно також розуміти, що є тактичним, а що - стратегічним. У нас тільки що була дискусія щодо того, як оцінювати двосторонні питання в центрально-східноєвропейському регіоні, чи повинні вони перешкоджати стратегічним рішенням. Це дуже актуально. Ми в Канаді, наприклад, вважаємо, що не потрібно виносити якісь двосторонні непорозуміння з необоронної сфери на рівень такого форуму, як НАТО", - зазначив він.

Разом з тим, Ващук уточнив, що, коли країна має якусь освітню проблему, то її не вирішують в Організації Північноатлантичного договору.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Ми не хочемо ставати Росією, щоб її побороти, є інший шлях - посол Канади.