RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Підкупи і фальшиві кандидати: в Україні розповіли про репетицію президентських виборів "на селі"

Недавні вибори в об'єднані територіальні громади, які проходили в селах і маленьких містах, стали репетицією майбутніх виборів президента України, а не голосуванням за інтереси місцевих громад.

Про це розповів "Апострофу" експерт Інституту політичної освіти Олександр Солонтай.

За його словами, у виборах "на селі" були задіяні всі ресурси українських політичних сил.

"Враховуючи, що до президентських виборів залишилося всього 10 місяців (тобто за 10 місяців ми матимемо перший тур голосування, а за 11 – нового президента), то за цих умов кандидати в президенти й політичні сили спустили на села всі свої ресурси й енергію. Тож у нас були вибори не за село, а тренування президентських виборів на селі", - говорить Солонтай.

Однак, на його думку, щось хороше для самих місцевих громад з цих виборів навряд чи вийшло.

"За цих умов, звісно, весь бруд, який існує в національній політиці, перемістився до маленьких громад. Йдеться, в першу чергу, про підкуп, адміністративний ресурс, фальшивих кандидатів, проекти й партії, фейкову агітацію та контрагітацію. В результаті інтереси сіл, заради яких, власне, й відбувалися вибори, забулися. Вже мало хто пам’ятає, що одне село об’єднувалося з іншим, щоб дати відповідь на питання, як економічно забезпечити розвиток цієї території. Замість цього люди думали про те, хто їм ближче – Тимошенко, Ляшко, Порошенко, хто місцевий, а хто чужий, бо у виборах в селах брала участь ледь не вся Україна", - відзначає експерт.

Детальніше про майбутні президентські вибори і ключові проблеми української політики читайте в матеріалі "Апострофа": Це потрібно тільки Путіну: українська влада ходить по лезу.