RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Як відгукнеться Україні "фішечка" Зеленського з Радою: з'явився сумний прогноз

Розпуск Верховної Ради України новим главою країни Володимиром Зеленським може викликати внутрішньополітичну кризу.

Про це повідомляє "Апостроф".

Оголошення дострокових виборів парламенту на сумнівній правовій основі може привести не тільки до "перезапуску", а й до внутрішньополітичної кризи. Для останньої ситуації є багато передумов. Крім того, це може стати серйозним "дзвіночком" для українських західних партнерів. Вони вже давно не вважають Україну "важливим регіоном", а статус країни перейшов в "проблемного партнера". На їхню думку, у нас геть відсутня повага до закону і здатність діалогу між політичними елітами, навіть наскрізь прогнилими в результаті корупції.

Тому Зеленському та його, ще не до кінця сформованою і представленою широкій громадськості команді, потрібно піклуватися не тільки про "фішечки" і "красиве" зображення, але і розуміти, що в умовах неоголошеної війни і невсипущого східного сусіда, будь-хто, навіть сама незначна криза може привести до непоправних наслідків. А така турбулентність, в свою чергу, не зможе гарантувати повноцінного забезпечення законності та легітимності виборчого процесу, а це вже говорить про те, що протягом найближчого часу країна може опинитися поза правовим полем, та ще й на тлі внутрішньополітичного протистояння і "хитання" основних інститутів влади.

До того ж, перевибори парламенту припадають на середину липня. Цей період традиційно характеризується проведенням з боку Росії всіляких провокацій і навіть військових загострень по відношенню до України. Таким чином, Росія зможе зіграти на підвищення ставок не тільки під видом видачі паспортів жителям ОРДЛО, але і шляхом активних військових дій. Тому навіть без урахування можливих перевиборів і відсутності будь-якого натяку на коаліційні формування в новому парламенті, а тим більше з урахуванням внутрішньополітичної кризи - до цього потрібно бути готовим.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Розпуск Верховної Ради: перезапуск старої системи або нова криза в Україні".