RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Більше конкретики: озвучено цікавий прогноз щодо співпраці України з Туреччиною

Україна має непогані перспективи співпраці з Туреччиною, але для розвитку відносин потрібно більше конкретики, практичних кроків і реальних проектів, де буде визначена роль Анкари.

Про це "Апострофу" розповів керівник "Центру антикризових ініціатив" Максим Глущенко.

"Туреччина дуже просунулася вперед за останні років 10 в сфері ОПК (оборонно-промислового комплексу, - "Апостроф"). Саме у власних розробках - і бронетехніка, і авіація, і радіолокація. При тому, що можливості кооперації з іншими країнами у них обмежені через різні санкції. А враховуючи, що нам однозначно потрібні партнери для кооперації по ряду напрямків, і далеко не всі країни горять бажанням з нами співпрацювати, Туреччина може стати одним з таких партнерів", - зазначив він.

У той же час Глущенко наголосив, що Україні потрібно розвивати свій ОПК. Крім того, експерт нагадав, що на зустрічі президентів України і Туреччини йшлося про завершення переговорів щодо створення зони вільної торгівлі між країнами.

"Важливо, що візит (президента України Володимира Зеленського в Туреччину, - "Апостроф") зафіксував подальше підтримання партнерських відносин, позицію [президента Туреччини Реджепа Тайіпа] Ердогана з українських питань. А з нашого боку - нечастий останнім часом прояв багатовекторності у зовнішній політиці , коли ми зберігаємо хороші ділові відносини і з США, і Туреччиною, хоча ці дві країни з багатьох питань не сходяться", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Відбити Туреччину у Росії: чим важливий візит Зеленського в Анкару.