Має піти: Данилюк зробив скандальну заяву про Богдана і вплив Коломойського на владу

Екс-секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк, який подав у відставку, пояснив, чому керівник Офісу президента Андрій Богдан повинен скласти повноваження і яким чином олігарх Ігор Коломойський впливає на ситуацію в Україні.

Про це він заявив в інтерв'ю ВВС.

"У професійному світі, де все базується на професійних стандартах, якщо людина є адвокатом, то конфлікту інтересів ти маєш уникати. І якщо ти цього зробити не можеш, то маєш подати у відставку.Я вважаю, що якщо ми говоримо про конфлікт інтересів, то Богдан має написати вже не жартівливу, а реальну заяву, як це зробив я. І все. Це була б професійна позиція", - впевнений він.

За його словами, навіть Коломойського не влаштовує ситуація, що склалася.

"Знаєте, я вам скажу, що навіть Ігор Валерійович (Коломойський, - прим. ред.) зацікавлений в тому, щоб людина, яка має конфлікт інтересів, не дискутувала зараз. Теперішня ситуація дискредитує всіх", - додав він.

Також Данилюк погодився з тим, що український олігарх Ігор Коломойський вливає на данний момент на політичні процеси в Україні, але готовий оцінити рівень цього впливу.

"Ну, а як ми будемо це оцінювати? На фотографіях він буває. Скільки там людей? П'ятеро. Один із п'яти. Я ж не спеціалізуюся на оцінці впливу Коломойського", - сказав він.

Відзначимо, що Андрій Богдан до президентських виборів був адвокатом Ігоря Коломойського, який був власником "ПриватБанку". Олександр Данилюк, в свою чергу, в той час був міністром фінансів та брав участь в процесі націоналізації банку. Ігор Коломойський вважає націоналізацію незаконною, саме тому він оскаржив це рішення держави в судах, де його інтереси представляв саме Богдан.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Данилюк зробив цікаву заяву про свою відставку.