Битва за землю: соцмережі бурхливо обговорюють результати голосування Ради

Прийнятий в першому читанні Верховною Радою законопроект №2178-10, який дозволить скасувати мораторій на продаж землі в Україні, в мережі називають "латифундистського".

Голосування за скандальний законопроект викликало бурхливе обговорення в соціальних мережах.

Зокрема, український блогер Аллан Левітів назвав прийнятий законопроет "латифундистського", припускаючи, що він розорить дрібних аграріїв.

"Сьогодні день національної ганьби. Тільки що 240 негідників проголосували за закон про дерибан української землі. Горіти їм в пеклі", - написав у соцмережі лідер партії ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

"Давайте будемо чесними, вони це обіцяли і вони це протягнули. Незважаючи на думку більшості громадян ... Але я все ж сподіваюся, що до другого читання будуть внесені якісні правки, щоб це стало впровадженням ринку землі, а не розпродажем землі", - зауважив в своєму пості політолог Олексій Голубоцький.

Як повідомляв "Апостроф", емоційний заклик народного депутата від "Слуги народу" Микити Потураєва під час обговорення ряду земельних законопроектів у Верховній Раді "попрощатися з комуністичною спадщиною" викликав бурхливу реакцію в соцмережах.