RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Чому мовчить Зеленський: в "Слузі народу" висловилися про скандал з Єрмаком

Президент України Володимир Зеленський ніяк публічно не реагує на скандал з "плівками Єрмака", так як він дуже травмований даною історією.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив депутат від "Слуги народу" Микита Потураєв.

За словами нардепа, зараз глава держави хоче отримати хоча б попередні відповіді від правоохоронців, після чого він прокоментує ситуацію.

Також Потураєв зазначив, що не вважає елементом політичних репресій той факт, що після заяви президента щодо депутата Гео Лероса, який опублікував скандальні "плівки Єрмака", були відкриті справи в СБУ і Офісі генерального прокурора.

"Формально про репресії говорити не можна. В ході такого розслідування має бути, в тому числі, встановлено походження записів для того щоб з'ясувати їх достовірність. Згадаймо "плівки Мельниченка". Мельниченко так ніколи і не передав свої плівки в повному обсязі для експертизи і ніколи не надавав диктофон, точніше, цифровий диктофон там з'являвся, але все це не було доведено до об'єктивної оцінки, щоб дозволяло і тоді, і зараз обґрунтовано припускати, що на плівках був використаний монтаж", - сказав депутат .

За його словами, в ході слідства потрібно отримати відповіді на питання про те, хто записував розмову брата глави ОП Андрія Єрмака і з якою метою. Також слід вияснити, чи було у цієї людини право записувати розмову.

"Тому слідство має дати відповіді і на ці питання теж. Але при цьому треба точно бути впевненими, що ця частина розслідування не буде використана в якості тиску на Гео Лероса і інших можливих свідків, які можуть з'явитися, і я думаю, з'являться", - резюмував Потураєв.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Історія з Єрмаком дуже травмувала Зеленського - Микита Потураєв.