RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Дитячий садок, крики та хамство: як себе поводили представники Путіна та ОРДЛО на переговорах по Донбасу

Блогер та журналіст Денис Казанський, який 10 червня вперше взяв участь у засіданні тристоронньої контактної групи як представник Донбасу з українського боку, розповів про хід переговорів.

Про це він написав у Facebook.

"Вчора взяв участь у засіданні тристоронньої контрактної групи і нарешті дізнався, як цей переговорний процес виглядає зсередини", - зазначив Казанський.

У відеоконференції, крім української делегації, брали участь модератори з ОБСЄ Хайді Грау та П'єр Морель, представник Росії Борис Гризлов та представники ОРДЛО з російського боку (їх було четверо - по двоє від ОРДО та ОРЛО).

Як виявилося, російська сторона завжди поводиться приблизно однаково. Представник РФ обов'язково спізнюється хвилин на 30-40, а коли включається, то намагається максимально уникати діалогу і майже не бере в ньому участь.

"Такою поведінкою росіяни демонструють, що нібито не є стороною конфлікту, але виглядає це відверто смішно. Якийсь дитячий садок", - написав Казанський.

Що стосується представників російських окупаційних адміністрацій на Донбасі, то вони вели себе по-різному. Якщо так звані представники ОРДО (Наталія Ніконорова та Наталія Михайлова) вели себе досить коректно, а так звані представники ОРЛО (Мірошник та Дейнего) "волали, хамили, перебивали модераторів та намагалися довести, що переселенці не мають права представляти Донецьк та Луганськ".

"Суть ситуації в тому, що будь-яка претензія російської сторони до переселенців може бути застосована і до неї самої. На нашу адресу звучали претензії, що ми обрані непрозоро і не представляємо жителів Донбасу. При цьому говорили таке люди, які захопили владу силою, репресіями вигнали з Донецька та Луганська всіх незгодних, і також не представляють жителів Донбасу. На ці обставини ми і вказали у відповідь на всі претензії ", - підкреслив Казанський.

Підсумком цього діалогу стали заяви Гризлова, який обурився, що Україна вирішила обговорювати комплекс заходів по виконанню Мінських угод з "колишніми жителями Донбасу".

"При цьому він звичайно ж нічого не сказав про те, з якої причини ми стали "колишніми". А нас такими зробили саме Гризлов і його начальство, з вини яких ми змушені були виїхати з рідних міст", - повідомив Денис Казанський.

Нагадаємо, що своїми діями на Донбасі Росія продовжує порушувати Мінські угоди, які президент РФ Володимир Путін називав єдиним механізмом врегулювання ситуації.

Як повідомляв "Апостроф", після відеоконференції Тристоронньої контактної групи 14 травня у повноважного представника президента РФ Бориса Гризлова здали нерви.