RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Війна на Донбасі: Україна виступила з ініціативою по "нормандському формату"

Глава Офісу президента Андрій Єрмак у четвер, 13 травня, провів зустріч з послами G7, Швеції та ЄС щодо мирного процесу на Донбасі та реформи корпоративного управління. Він запропонував політрадникам і главам МЗС країн нормандської четвірки терміново скликати відеоконференцію або зустрітися особисто.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак на зустрічі з послами G7, Швеції і Євросоюзу заявив, що переговорний процес щодо мирного врегулювання на Донбасі знаходиться в стадії затяжної стагнації.

"Щодня тривають обстріли позицій ВСУ на лінії розмежування. На жаль, продовжують гинути і отримувати поранення українські військовослужбовці. Останнім часом почастішали випадки застосування важкої артилерії", - сказав він.

Глава ОП висловив пропозицію політрадникам і главам МЗС країн нормандської четвірки (Н4) терміново скликати відеоконференцію або провести особисту зустріч. При цьому, за словами глави Офісу президента, роботу Н4 могло б активізувати залучення експертів з політичних, військових і юридичних питань.

"Українська сторона наполягає, що особливий акцент має бути зроблено на розблокуванні Росією виконання рішень Паризького саміту "Нормандської четвірки", який відбувся в грудні 2019 року", - йдеться в повідомленні ОПУ.

Також Єрмак закликав послів розглянути можливість спільного звернення G7 до Росії із закликом підтримати проведення саміту Н4.

Як повідомляв "Апостроф", на Саміті НАТО в Брюсселі буде обговорюватися питання можливого отримання Україною Плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ). Захід пройде без участі України.