RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Байдена викрили в отриманні грошей від російського лобіста: спливли скандальні деталі

Президент США Джо Байден і його союзники нібито отримали гроші на передвиборну кампанію у відомого російського лобіста в 2020 році, всього за кілька місяців до того, як його адміністрація вирішила скасувати санкції проти "Північного потоку-2".

Про це пише nypost.com.

За даними ЗМІ, Річард Берт, керуючий партнер McLarty Associates і колишній посол США в Німеччині, який може бути лобістом проекту СП-2 заплатив Джо Байдену 4000 доларів в жовтні 2020 року і витратив ще 10 000 доларів для комітету, який підтримував кандидата від демократів.

Видання стверджує, що Берт в даний час безпосередньо займається лобістською діяльністю для Nord Stream 2 AG, оператора проект Північний потік-2.

Зокрема, Берт представляє інтереси всіх 5 компаній, які є партнерами Газпрому за проектом Північний потік-2 (німецькі Uniper і Wintershall Dea, австрійська OMV, французька Engie і англо-голландська Shell).

Видання зазначає, що в ході виборчої кампанії Байден обіцяв не брати гроші у лобістів, але Демократична партія заявила, що була не в курсі діяльності Берта.

NYP акцентує увагу читачів на те, що Байден і його союзники отримали гроші лише за кілька місяців до рішення про скасування санкцій щодо Nord Stream 2.

Як раніше ми писали, президент США Джо Байден заявив, що США не блокуватимуть будівництво "Північного потоку-2" шляхом застосування санкцій до ключової німецької компанії-учасника будівництва з двох причин.