RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Йде психологічна війна: польський дипломат пояснив тиск Росії на Україну

Головною метою Росії, яка сконцентрувала на кордонах України війська і техніку, може бути своєрідне "тестування" реакції Заходу на можливий напад РФ на нашу країну.

Таку думку висловив заступник міністра закордонних справ Польщі Марцін Пшидач, який наголосив, що на цьому етапі триває психологічна війна, що створює тиск, пише Polskie Radio.

"Я вважаю, що головний план Росії - досягти поставлених цілей без використання військових засобів. Проте вона готова до таких заходів, якщо побачить слабкість Заходу. Але якщо і без них вона зможе досягти своїх цілей, вона обов'язково буде цього прагнути", - вважає Пшидач.

Він наголосив, що хоча існує реальна загроза проведення операції на кордоні, Росія спочатку перевіряє потенційну реакцію західного світу.

"Москва дивиться, як відреагує світ - чи злякається, чи відреагують люди, чи підтримають люди уряди своїх країн ", - додав Пшидач.

Як писав "Апостроф", США, активно впливаючи на європейських союзників і надавши їм розвідувальну інформацію, змогли переконати країни-члени Євросоюзу, що РФ готує вторгнення в нашу країну.