RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

У Британії заговорили про конфіскацію майна путінських олігархів

Лондон збирається запровадити жорсткі санкції проти російських олігархів, щоб стримати Кремль від військового вторгнення в Україну.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на Independent.

Міністерка закордонних справ ВБ Ліз Трасс заявила, що навіть можлива шкода для економіки її країни не стане на заваді обмежень для кремлівських олігархів.

За її словами, "Лондонград", його багатство і влада, не допоможуть росіянам нейтралізувати Захід та не відведуть покарання агресії Путіна. Однак, Трасс визнає, що на даний момент економічні санкції вузькі.

"Ми прагнемо їх розширити, щоб будь-яка компанія, яка цікавить Кремль і режим в Росії, могла стати мішенню. Олігархам Путіна буде ніде сховатися, як і компаніям, що беруть участь у підтримці Росії", - заявила міністерка.

Також вона наголосила, що економічні санкції проти Росії не будуть мати вкрай негативний вплив на ВБ, тому зараз найважливіше - це захист свободи та демократії, а не фінансові негаразди.

"Ми не можемо віддавати перевагу короткостроковим економічним інтересам перед довгостроковим виживанням свободи та демократії в Європі. Це важке рішення, яке всім нам доведеться прийняти",- пояснила свою позицію Ліз Трасс.

До того ж, міністерка запевнила, що санкції такі ж невідворотні, як і відправлення 1000 британських військових до Естонії та військових кораблів у Чорне море.

Вона впевнена, що зупинення загрози вторгнення в Україну - пріорітет номер 1 для Великої Британії.

Раніше "Апостроф" писав про навчання ЗСУ з використанням британських гранатометів NLAW.