RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Українських прапорів більше, ніж литовських: як Вільнюс зустрічає саміт НАТО, фото

Столиця Литви, Вільнюс, де завтра, 11 липня, розпочинається саміт НАТО, ще з аеропорту зустрічає українськими прапорами та написами підтримки України.

Про це йдеться у матеріалі "Апострофу".

Читайте також: Максимум – Рада: що Альянс готовий запропонувати своєму 33-му члену вже зараз

"Автобус, який зустрічає тебе в аеропорту Вільнюса, щоб довезти у центр литовської столиці, миготить червоним "Vilnius (далі символ сердечка) Ukraine". На кабіні водія – прапорці НАТО та Литви. В самому місті українських прапорів більше, ніж натівських чи литовських – на вулиці, на балконах і вікнах. На даху торгового центру Nordika, що неподалік аеропорту, розміщено величезний український прапор", - розповдає журналіст.

За її словами, мешканців Вільнюса закликають підняти 33 тисячі українських прапорів, щоб підтримати прагнення України стати 33-м членом Альянсу. Отриманий на фронті український прапор зараз бігуни несуть із Києва до Вільнюса: його піднімуть на Лукішській площі 11 липня.

Окрім того, цифра "33", яка красномовно говорить про те, що Україна має бути 33-м, після Швеції, членом Альянсу, вписана у назву концерту, який відбудеться 11 липня, у день початку саміту у центрі міста: #UkraineNATO33.

Нагадаємо, раніше президент Литви Гітанас Науседа попередив, що на саміті НАТО Україна отримає чимало, але не все, на що сподівається.

Вас може зацікавити:

У Сенаті Франції закликають заявити на саміті у Вільнюсі, що Україна стане членом НАТО

Віце-спікер парламенту Великобританії закликав прокласти шлях членства України в НАТО у Вільнюсі

Ми дамо вам сигнал: у НАТО зробили заяву про липневий саміт та Україну