RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Країна НАТО надасть Україні ліцензію на виробництво зброї і боєприпасів: деталі

На Міжнародному форумі оборонних індустрій (DFNC1) у Києві, де створили Альянс оборонних індустрій, Чехія заявила про розглядання можливості запуску в Україні виробництва гвинтівок, боєприпасів і бронетехніки.

Про це повідомив глава Міноборони Чехії Даніель Блажковец під час цього заходу.

Читайте також: Важливий крок до перемоги: Україна здійснила прорив у випуску власної зброї

Він обговорив з українськими представниками поточні спільні проєкти, які вже розробляються, та можливості розпочати нові. Йдеться про старт виробництва в Україні гвинтівок CZ Bren 2 від компанії Česká zbrojovka під назвою "Січ" чи малокаліберних боєприпасів від компанії Sellier&Bellot.

Також можуть запустити виробництво патронів для великокаліберних боєприпасів з твердого полімеру. Це інноваційне рішення, адже у світі наразі простежується дефіцит сировини. Крім того, можуть запустити спільне виробництво бронетехніки, бойових машин піхоти чи постачання спеціальних шасі Tatra для Збройних Сил України.

Міноборони Чехії також вважає перспективним розпочати спільну роботу у сфері безпілотних автомобілів та пов’язаних з цим технологій.

Варто зазначити, що даний форум, який пройшов у Києві 29 вересня, був такого масштабу в Україні вперше, об'єднавши 252 компанії з більше ніж 30 країн-виробників повного спектру озброєння, військової техніки та оборонних систем. Також на заході були присутні виробники танків, артилерії, дронів, боєприпасів, розробники інноваційного програмного забезпечення, власники унікальних складних технологій з держав-партнерів та українські державні й приватні підприємства оборонно-промислового комплексу.

Нагадаємо, український президент Володимир Зеленський заявив, що Україна домовилася зі США не лише про новий пакет військової допомоги, а й про спільне виробництво озброєння.

  • Вас може зацікавити:

Сім країн Європи замовили снаряди для України: який механізм використовувався

50 надводних дронів і не тільки: Німеччина передасть Україні ще більше зброї

Байдена "дотиснули"? Україна може отримати невелику частину ракет ATACMS