RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Фінляндія відмовила в екстрадиції "колеги" Мільчакова в Україну: що про нього відомо

Верховний суд Фінляндії відмовив у екстрадиції до України найближчого друга і соратника керівника ДШРГ "Русич" Олексія Мільчакова, злочинця Яна Петровского та постановив звільнити бойовика.

Про це інформує видання Helsingin Sanomat.

Читайте: Вбив 6 полонених українців: з'явилось відео розмови неонацистів Петровського і Мільчакова

Верховний суд Фінляндії аргументував відмову у екстрадиції російського бойовика в Україну, який проживав на території країни під вигаданим ім’ям Воїслав Торден, незадовільними умовами утримання в українських тюрмах.

Верховний суд Фінляндії вважає, що вбивці в Україні загрожуватиме "принижуюче гідність поводження", оскільки в українських тюрмах "можливі тортури та насильство щодо осіб, яких підозрюють у співпраці з Росією".

Яна Петровського затримали за порушення міграційного законодавства Фінляндії у липні цього року. Він отримав посвідку на проживання у країні на підставі навчання його дружини-росіянки. Щоб не допустити депортації останнього до РФ, Офіс генпрокурора направив до Гельсінкі запит про тимчасовий арешт керівника неонацистського воєнізованого угруповання "Русич", якого розшукує СБУ за участь у складі терористичної організації у війні проти України.

Петровський-Торден знаходився у в’язниці в місті Вантаа. Ще влітку під час судового засідання адвокат росіянина повідомив, що той хоче просити притулок у Фінляндії. Натомість МЗС Росії заявило, що працівники консульства російського посольства у Фінляндії відвідали громадянина РФ у в’язниці й під час зустрічі росіянин "висловив побажання про своє найскоріше повернення до Росії".

Зазначимо, що Петровського у 2016 році депортували з Норвегії як загрозу національним інтересам, йому заборонений вʼїзд до країн Шенгену, він знаходиться під санкціями Євросоюзу та США.

Нагадаємо, що після затримання Яна Петровського бойовики-неонацисти з "Русича" заявили про відмову брати подальшу участь у війні проти України, поки ситуація не вирішиться потрібним чином.

  • Читайте також:

Замаринували в банці: неонацист Мільчаков розповів, як росіяни відрізали руку українському полоненому, відео

Шойгу, де "вагнерівці"? Найманців Пригожина віддали в підпорядкування чотирьом структурам

Підривали та живих рубали сокирами: полонений розповів, як росіяни на своїх же бійцях "тренують" медиків