RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Турчинов готує партію під вибори в Раду: хто потрапив в команду

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов став координатором об'єднання протестантів "Всеукраїнський Собор", яке 22 січня зареєструвало Міністерство юстиції України.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Про створення широкого об'єднання протестантів під чуйним керівництвом секретаря РНБО Олександра Турчинова публічно заговорили ще у вересні, під час святкування Дня подяки, яке на Хрещатику організували християнські церкви і організації. Тоді ж в Адміністрації президента в кабінеті у Турчинова пройшли перші організаційні зустрічі. І ось через кілька місяців в Мін'юсті реєструється повноцінний громадський союз "Всеукраїнський собор" на чолі з секретарем РНБО.

До складу духовного ради "Собору" увійшли голова ради євангельських протестантських церков України, старший єпископ Української церкви християн віри євангельської Михайло Паночко, який, до слова, нещодавно відзначився на з'їзді партії "Батьківщина", голова Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів Валерій Антонюк, старший єпископ Союзу вільних церков християн євангельської віри України Василь Райчинець, голова Духовного управління євангельських християн Української християнської церкви "Нове Покоління "Андрій Тищенко, єпископ Собору незалежних євангельських церков України Анатолій Калюжний. Заступниками Турчинова в союзі стали його давній соратник і народний депутат від фракції "Народний фронт" Павло Унгурян, екс-народний депутат і колишній голова "Укравтодору" Петро Кравчук і журналіст і політичний експерт Руслан Кухарчук.

Однак за інформацією "Апострофа", таке об'єднання робиться не тільки з метою об'єднання християнських конфесій, оскільки до співпраці планують залучити і католиків, і православних, а й з метою в майбутньому заснувати свою політичну силу, засновану, як стверджують соратники Турчинова, "на християнських цінностях".

Детальніше про це, читайте в матеріалі "Апострофа": Об'єднувач церков: як Турчинов готує фундамент для нової партії.