RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Суд у Гаазі ухвалив рішення за позовом України проти РФ

Міжнародний суд Організації Об'єднаних Націй (ООН) відмовив у тимчасових заходах щодо Російської Федерації по конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Таким чином, суд прийшов до висновку, що умови, необхідні для визначення додаткових заходів щодо прав на підставі Конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму не відповідають вимогам", - сказав у ході засідання суду в середу в Гаазі його голова Ронні Абрахам.

При цьому суд задовольнив прохання України про тимчасові заходи щодо позову проти РФ по Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Зазначається, що часові заходи щодо цього позову будуть сформульовані у формі, відмінній від прохання України.

Також повідомляється, що суд прийняв рішення, згідно якого РФ в окупованому Криму повинна забезпечити дотримання прав кримських татар, дозволити діяльність Меджлісу кримськотатарського народу і забезпечити доступність освіти українською мовою.

"Хотілося б нагадати, що Російська Федерація повинна відповідати своїми зобов'язаннями у відповідності з Конвенцією про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Суд вважає, що стосовно ситуації в Криму Російська Федерація повинна утримуватися від введення обмежень щодо кримських татар і їх спільноти, зберігати їх установи, включно з Меджлісом. До того ж, Російська Федерація повинна забезпечити доступність освіти українською мовою", - сказав Ронні Абрахам.

Нагадаємо, що слухання у Міжнародному Суді ООН за позовом України проти Росії проходили з 6 по 9 березня.

Українська сторона подала позов у зв'язку з порушенням РФ міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

З 9 березня суд приступив до розгляду рішення про введення тимчасових заходів проти РФ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про можливе введення санкцій з боку суду ООН по відношенню до України.