RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Важливий результат: названий найбільш ефективний формат врегулювання конфлікту на Донбасі

Переговори представників США і Росії з питань врегулювання ситуації на Донбасі є найбільш ефективним форматом з нині існуючих.

Про це "Апострофу" розповів колишній заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко.

"На мій погляд, за значимістю та ефективністю, "нормандський формат" стоїть нижче, ніж зусилля американців в цій ситуації. Але він займає свою нішу, тому може і повинен вирішувати певні питання. Зустріч лідерів країн-учасниць потрібна, але вона не є самоціллю . Важливий результат. Таким результатом може стати просування переговорів про введення миротворців, тобто робота над мандатом місії і її перспективами", - повідав Романенко.

При цьому він зазначив, що Мінські домовленості зараз є одним з найслабших моментів, які практично не залишили надії на позитивну динаміку в питанні Донбасу.

"Можна також розраховувати на певні зрушення в реалізації Мінських домовленостей. Я маю Мінські домовленості на нижчому, тактичної рядку, "нормандський формат" - на середньому, а найбільш ефективною і впливовою вважаю роботу американців з росіянами в умовах союзу США і України", - резюмував Романенко.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Путін шукає вихід з Донбасу: є цікаві сигнали.