RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

У Путіна цинічно відповіли Зеленському з приводу Криму і Донбасу

У Кремлі відреагували на слова кандидата в президенти України Володимира Зеленського щодо виплати Україні компенсацій за економічні втрати внаслідок окупації Росією Криму та Донбасу.

Так, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що про подібного роду виплати Україні "не може бути й мови", передає "Інтерфакс".

"Не може бути мови, бо невизнані республіки Донбасу (терористичні формування ЛДНР, - "Апостроф") відторгнуті самою Україною і те, що там відбувається, є наслідком тієї політики, яку проводить керівництво України", - сказав Пєсков.

Він зазначив, що Росія взагалі не планує обговорювати питання повернення Криму Україні.

"Що стосується згадки Криму в цьому контексті, то ми вважаємо його неприпустимим. Це тема, яка взагалі не підлягає обговоренню. Ця тема закрита раз і назавжди", - додав прес-секретар.

Також спікер російського президента відмовився коментувати проміжні результати підрахунку голосів виборців за підсумками першого туру президентських виборів в Україні.

"Поки вибори не закінчилися, поки не відбувся другий тур і не знайшовся переможець у виборах, допоки говорити вважаємо передчасно", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, в ніч на 1 квітня Володимир Зеленський на брифінгу заявив, що при зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним буде вимагати у нього звільнення всіх окупованих українських територій, а також компенсацію за збитки, завдані Україні та цим регіонам.

Як повідомляв "Апостроф", згідно з останніми даними ЦВК Зеленський лідирує в першому турі виборів, значно випереджаючи Петра Порошенка.

За ходом голосування стежте в онлайн трансляції на "Апострофі".