RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​На Заході дали прогноз щодо переговорів Зеленського з Росією

Новообраний президент Володимир Зеленський не буде змінювати риторику з Росією, адже він багато разів однозначно заявляв, що Україна є жертвою російської військової агресії.

Таку думку "Апострофу" висловив польський історик і політичний експерт, заступник директора державної установи "Центр польсько-російського діалогу та згоди" і фахівець з питань України Лукаш Адамський.

"Висловлю свою особисту думку: вважаю, що українська політика відносно Росії не зміниться. Не можу собі уявити компромісу з путінською Росією на умовах, які були б прийнятні для України. Щоб закінчити війну, треба змінити ставлення російської влади - Україна тут майже не має поля для маневру, тому що це залежить від Кремля. тобто я не боюся цього. Тим більше що Володимир Зеленський, здається, вже багато раз однозначно говорив, що Україна є жертвою російської військової агресії.

Не боюсь змін в українській політиці щодо Росії", - підкреслив експерт.

Але, за словами Адамський, бентежить "байдужість" Зеленського до української мови.

"Україна повинна надалі зміцнювати свою ідентичність, що роль української мови повинна бути більше. І мене трохи турбує, що у президента Зеленського є, очевидно, досить байдуже ставлення до процесу деімперіалізації, дерусифікації України - як я вважаю, потрібною.

Це мене трохи бентежить, але подивимося. Леонід Кучма навчився добре говорити українською. Тому сподіваюся, що і Зеленський почне користуватися в офіційних ситуаціях при виконанні обов'язків президента тільки їм ", - вважає експерт.

Детально читайте в матеріалі "Апострофа": Європа бачить в Зеленський великий ризик і певний шанс - Лукаш Адамський.