RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

НАБУ сприяє в поставках в Україну сировини за завищеними цінами з Росії - адвокат

НАБУ через відкриту справу проти українського держпідприємства "СхідГЗК" допомагає Росії поставляти уранову сировину в Україну за завищеними цінами.

Про це заявив адвокат Петро Бойко, передає "Еспресо".

"З уранової сировини виробляється паливо для українських АЕС, де працюють старі радянські реактори. Але український "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" через фейкову справу НАБУ не може зруйнувати російську монополію і поставляти дешеву сировину з Казахстану. Зусиллями НАБУ ці поставки заблоковані, а Росія отримала можливість продавати сировину за завищеними цінами", - сказав адвокат, його цитує прес-служба екс-нардепа Миколи Мартиненка.

За словами адвоката, в справах НАБУ по "Енергоатому" і "СхідГЗК" не виявлено збитків для держави.

"НАБУ і САП їх сфабрикували і цього не приховують. Прокурор САП Олексій Скибенко публічно заявив, що сторона звинувачення не зацікавлена у встановленні об'єктивної істини по "справі Мартиненко". А на минуле судове засідання прокурори взагалі не прийшли - НАБУ і САП саботують справу, на якій вони стільки піарилися", - зазначив Бойко.

Також адвокат розповів про ноу-хау в юридичній термінології, яке нібито придумало НАБУ спеціально для розслідування справи по "СхідГЗК".

"Державні аудитори двічі відповіли НАБУ, що немає збитків в поставках уранової сировини "Східним ГЗК". Тобто, справу треба було закривати ще на етапі слідства! Але НАБУ за допомогою приватної фірми" Профі-сервіс "придумало" ноу-хау "в судових експертизах - термін "втрачені активи", на якому будується все звинувачення. втрачені активи - це захоплені в Криму російськими окупантами. Тут же - це абсурд, будь-який платіж можна назвати "втраченим активом". НАБУ пішло на підміну понять і процесуальне шахрайство", - вказали в прес-службі Мартиненка.

На думку захисту, "всю надію НАБУ і САП покладають на тиск на суддів, щоб змусити їх приймати не правові, а суто політичні рішення".

Прес-служба екс-депутата також заявила, що "бумеранг повернувся до тих, хто займається інформаційним кілерством щодо Миколи Мартиненка. Тепер вони самі стали фігурантами кримінальних справ - в т.ч. в США. Тому Ситник, Лещенко і Шабунін сподіваються втекти в парламент і сховатися за депутатською недоторканністю. Але всі причетні до фальсифікацій понесуть кримінальну відповідальність", - йдеться в повідомленні.