RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Ніякого миру: в Росії агресивно висловилися про позицію Зеленського по Донбасу

Керівництво Росії не збирається домовлятися з Україною про мир на Донбасі без "особливого статусу" для окупованих територій.

Про це заявив близький до Кремля експерт, директор Центру політичної кон'юнктури РФ Олексій Чеснаков.

Він прокоментував заяву помічника президента України Андрія Єрмака про те, що особливий статус для Донбасу не розглядається.

"Очевидно, що при президенті Зеленському, позицію якого насправді озвучив Єрмак, не слід очікувати ніякого мирного врегулювання. Доведеться чекати, коли в Києві, нарешті, дозріють для миру", - написав у своєму Telegram каналі Чеснаков.

"Судячи з усього, у президента України не зрозуміли базових принципів Мінських угод. Про це свідчить заява Єрмака, що особливий статус Донбасу не є предметом переговорів ні в Мінській групі, ні в нормандському форматі. Все якраз рівно навпаки, саме особливий статус Донбасу і тільки він - основа і предмет всього переговорного процесу, мета і ціна врегулювання", - заявив пропагандист.

Нагадаємо, докладніше про переговори по Донбасу читайте в інтерв'ю "Апострофа" з Леонідом Кучмою: Росія пропонує Україні умови, на які ми ніколи не підемо.