RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Волкер пояснив, чому спецслужби Путіна переграли ЦРУ в Криму

Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер вважає запізнілою реакцію американського уряду на захоплення Росією української території.

Про це колишній аналітик ЦРУ повідомив в інтерв'ю Дмитру Гордону на телеканалі "НАШ".

За словами Курта Волкера, США відреагували недостатньо швидко на російську агресію в Україні, оскільки до останнього моменту не вірили, що це станеться.

"Ми не вірили, що Росія дійсно вторгнеться в Україну і захопить Крим. Як тільки вони це зробили - ми почали реагувати ... У цьому сенсі, вважаю, ми були недостатньо оперативні", - зауважив спецпредставник Держдепу.

Разом з тим Курт Волкер наголосив на посиленні підтримки України американським урядом, зокрема, маючи на увазі зняття заборони на постачання летального озброєння, введення додаткових санкцій і більше залучення в процес дипломатичного врегулювання цього конфлікту.

"Різниця між Росією і Сполученими Штатами полягає в тому, що РФ намагається контролювати Україну, говорити їй, що вона може або не може робити, вторгається в вашу країну, захоплює території, намагається управляти подіями в Україні. Сполучені Штати, навпаки, намагаються підтримати прагнення українського народу", - підкреслив Курт Волкер.

Як повідомляв "Апостроф", Курт Волкер також заявив, що виконання Мінських угод не принесе політичної шкоди Україні.