RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Британія дала оцінку скандальним підсумкам переговорів в Мінську

Міністерство закордонних справ Великобританії схвалило підписання так званої "формули Штайнмайєра" по вирішенню конфлікту на Донбасі і висловило підтримку президенту України Володимиру Зеленському.

Про це повідомляється на сайті відомства.

"Міністерство закордонних справ Великобританії підтримало підписання Україною і Росією "формули Штайнмайера" як частини врегулювання конфлікту на Донбасі", - йдеться в повідомленні.

Державний міністр Великобританії з питань Європи і США Крістофер Пінчер назвав це "обнадійливим кроком" і вказав на "явну прихильність президента Зеленського до пошуку дипломатичного рішення".

Він також підкреслив, що Лондон підтримує вимоги Києва щодо дотримання ряду умов проведення місцевих виборів на сході України.

"До них відноситься всеосяжне припинення вогню, виведення іноземних військ і безперешкодний доступ міжнародних спостерігачів за виборами і ЗМІ", - підкреслив Пінчер.

"Тепер Росія повинна зіграти свою роль для припинення конфлікту, негайно перестати підтримувати сепаратистів і виконати свої зобов'язання по мінським угодам", - додав британський держміністр.

Нагадаємо, докладніше про підписання "формули Штайнмайєра" і можливі наслідки цього кроку для України читайте в матеріалі "Апострофа": Привид Веймарської республіки: куди приведе Україну мир від Зеленського.