RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Зеленський провів важливі переговори з приводу авіакатастрофи в Ірані

Президент України Володимир Зеленський провів телефонні перемовини з президентом Афганістану та прем'єр-міністром Швеції стосовно катастрофи літака МАУ в Ірані 8 січня.

Про це повідомляє прес-служба президента України.

9 січня Зеленський поспілкувався з президентом Ісламської Республіки Афганістан Мохаммадом Ашрафом Гані. Відзначив готовність української сторони максимально долучитися до розслідування причин катастрофи.

А у розмові із головою уряду Швеції Стефаном Левеном президент України запевнив, що готовий особисто усіляко сприяти розслідування катастрофи літака.

"Ми докладаємо всіх необхідних зусиль для з’ясування причин цієї авіакатастрофи та готові тісно співпрацювати в цьому зі Швецією. Наше завдання – дізнатися правду. Це головне", - сказав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що 8 січня розбився український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс "Тегеран-Київ". На борту знаходилися 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто не вижив. Всі 9 членів екіпажу, а також 2 пасажири були громадянами України.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, виявлені на місці катастрофи в Тегерані (Іран) "чорні ящики" українського літака, який розбився в ніч на 8 січня, отримали пошкодження, і деякі частини їх пам'яті втрачені.