RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Не лише Харків: експерт розповів, по яких містах України може вдарити Росія

Російська Федерація може здійснити військовий наступ не лише на Харків, а й на цілу низку інших українських міст.

Про це розповів військовий оглядач Михайло Жирохов.

Так він прокоментував слова президента Володимира Зеленського, сказані в інтерв'ю Washington Post, що РФ може окупувати Харків під приводом захисту російськомовних українців. Експерт наголосив, що існує до десяти варіантів наступу. Під атаку може потрапити, зокрема, Сумська область. Можуть завдати удару завдяки висадці десанту з окупованих територій у напрямку Маріуполя. Десант може з'явитися в Одеській області.

"Я припускаю, що відповідними відомствами нашому президентові називалися й інші населені пункти, які перебувають під прицілом Росії. Просто я не виключаю, що Зеленський із усіх міст запам'ятав лише Харків. Наскільки мені відомо, є 8-10 варіантів росіян. Це може бути наступ на Сумську область, і висадка десанту з комбінованим ударом з окупованих територій у напрямку Маріуполя. Також може йтися про висадку десанту в районі Одеси. Але в самій Одесі можливості висадки російського десанту відсутні", - зазначив військовий оглядач.

За його словами, таким чином можливі 3-4 сухопутні напрямки, висадка в районі Азовського та Чорноморського узбережжя, що будуть підтримані ударами з окупованих Криму та Донбасу.

"Але з досвіду двох світових воєн, так зване "кримське горлечко" вноситиме корективи в план ведення бою росіян. Так, і українська сторона приготувала за ці 8 років деякі сюрпризи для росіян, зокрема й мінні поля", - наголосив експерт.

Більше читайте в матеріалі "Апострофу": Харків перетвориться на Грозний: чому російські війська не підуть у міста