RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Військова допомога Україні і не лише: що заявила Британія після визнання Путіним "ЛДНР"

Великобританія заявила про готовність ввести санкції проти Росії внаслідок визнання нею "незалежності" так званих "ДНР" та "ЛНР". Санкції набувають чинності з 22 лютого, вівторок.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на сайт британського прем'єр-міністра Бориса Джонсона.

21 лютого, пізно ввечері, Джонсон провів переговори з Володимиром Зеленським, під час яких засудив рішення Кремля про визнання "незалежності" псевдо республік. За його словами, це зробило мінські домовленості скасованими. До того ж він підкреслив, що Лондон винесе дане питання в Раді безпеки ООН та ОБСЄ в найближчі дні.

"Він повідомив президенту Зеленському, що Великобританія вже розробила санкції проти тих, хто причетний до порушення територіальної цілісності України, і що ці заходи набудуть чинності завтра (22 лютого, - ред.). Прем'єр-міністр також заявив, що розгляне питання про надання додаткової оборонної підтримки Україні за запитом українського уряду", - пишуть про висновки переговорів на сайті прем'єра Великобританії.

Раніше "Апостроф" повідомляв про реакцію європейських політиків на путінське рішення про визнання ОРДЛО "суб'єктами міжнародного права".