RU  UA  EN

Понеділок, 1 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 липня

30 червня

Всі новини

"Не просто покарати РФ": Україна хоче створити нову реальність для досягнення миру

Війна в Україні має завершитись досягненням справедливого та тривалого миру. І мова йде не лише про відновлення кордонів і покарання Росії, але і про створення реальності, в якій нова війна стане неможливою.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час дискусії у рамках Дубровницького форуму в Хорватії.

"Як ми знаємо з власної нещодавньої історії, а також з історії інших регіонів, мир без справедливості веде до нової війни. Тому мета — не просто закінчити війну, а створити реальність, в якій мир буде справедливим і тривалим, а нова війна стане неможливою. Це і буде перемогою", — заявив голова МЗС.

Кулеба підкреслив ключову роль Саміту миру у цьому процесі та додав, що "світ повинен стерти лінії, накреслені іншими, щоб забезпечити повагу до принципів, які дозволяють нам усім жити та процвітати".

Є речі, які нас усіх об'єднують і стирають ці відмінності. Це бажання жити в мирі та розвиватися. Для України — це мир і відновлення, що, звісно, є передумовою розвитку”, — підсумував дипломат.

Як повідомляв "Апостроф", радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван не виключає, що у майбутньому можуть відбутися мирні переговори між Україною та Росією. Разом з тим, росіяни мають понести відповідальність за скоєння воєнних злочинів, зокрема викрадення українських дітей.